Malzemeler :
500gr. kültür mantarı
1 tutam maydanoz
1/2 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
tuz, kekik
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanıp, boyuna dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. İnce kıyılmış maydanoz, 1/2 paket kabartma tozu, kekik ve tuz eklenir. 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı unla çırpılır. Karışıma mantarlar ilave edilip iyice karıştırılır. Malzemeden kaşıkla alınarak kızgın yağa dökülür ve arkalı önlü kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınıp isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder