Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 200 gr mantar
- Yarım demet dereotu
- 2.5 bardak et suyu
- Tuz
- 100 gr tereyağı
Hazırlanışı:
1- Tereyağı tencerede kızdırın.Yıkanmış ve ayıklanmış pirinçleri tencereye koyup 5 dakika kavurun.
2- Diğer taraftan mantarları yıkayıp kurulayın ve ince şekilde doğrayın.
3- Kavrulmuş pirinçlerin içine mantarı,et suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
4- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlendirin.
5- Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve servis edin.
Afiyet olsun...
Pelin'ce: Mantarlı pilavı ilk kez denedim .Lezzeti beğenildi ama ben yine'de arpa şehriyeli yada tel şehriyeli pilavı daha çok tercih ediyorum... .Farklı lezzet denemek isteyenler için bir alternatif olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder