8 Nisan 2010 Perşembe

MAVİ HAŞHAŞLI POFUDUK POĞÇA



POĞÇALARLA İLGİLİ ÇOĞU KİŞİNİN BİLDİĞİ, (AMA BİLMEYENLER İÇİN) BİR ALTARNATİF BELİRTMEK İSTİYORUM. ACİL GELEN MİSAFİRLERİNİZE İKRAM ETMEK İÇİN ELİNİZİN ALTINDA HER DAİM TAZE POĞÇA BULUNSUN İSTİYORSANIZ, POĞÇALARINIZ PİŞTİKTEN SONRA TAZEYKEN, DONDURUCUYA KOYUN. İSTEDİĞİNİZ ZAMAN BUZLUKTAN ÇIKARIP, BEKLEMEDEN İSTER FIRINDA, İSTER TEFLON TAVADA ISITIP TAZE POĞÇALARINIZI İKRAM EDİP, YİYEBİLİRSİNİZ. BU POĞÇA TARİFİM DONDURUCUYA KOYMAK İÇİN İDEAL BİR TARİF. ADININ HAKKINI VERİYOR POFUDUK POFUDUK. DENEYİN BANA HAK VERECEKSİNİZ.
MALZEMELER
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • 1 SU BARD ILIK SÜT
  • 1/2 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 100 GR MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİNE MAVİ HAŞHAŞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE MARGARİN BİRAZ YOĞRULUR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. FIRIN TEPSİSİNDEDE MAYALANDIRILIR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. HAŞHAŞ DÖKÜLÜR. 200-220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU POĞÇANIN POFUDUK OLMASI İÇİN MAYALANMA AŞAMASI ÖNEMLİ. TAM OLARAK MAYALANMASINA DİKKAT EDİN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder