7 Nisan 2010 Çarşamba
MEYVE SALATASI
Yine bir akşam çekimi fotoğrafı... Ama yapabileceğim fazla bir şey yoktu. Çekmezsem yayınlayamazdım. Çektim...
Bu tarife meyve salatası mı, yoksa meyve pastası mı diyeyim pek bilemedim.Ama genel anlamda meyve salatasına daha çok benziyor. Bu nedenle meyve salatası olarak başlık yazdım.
Malzemeler;( Aşağıda vereceğim ölçülerden dondurma kasesi ile 12 adet salata çıkıyor)
*Elma ( iki adet )
*Armut ( orta boy iki adet )
*Muz ( iki adet )
*Ufak bir salkım kırmızı üzüm
*Ufak bir salkım yeşil üzüm
*1 adet nar
*2 adet kivi
*1 adet limon suyu
*4,5 su bardağı süt
*2 paket Dr Oetker beyaz çikolata sosu
*1 su bardağı kadar hindistan cevizi
*8 adet halley
*Rulo kat, gofret
Hazırlanışı;
1.Öncelikle limonun suyunu sıkın ve biraz su ilavesi ile derin bir kaba dökün.
2.meyvelerin kabuklarını soyun.Kivi ve nar hariç diğerlerini tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, limonlu suyun içine katıp karıştırın. ( limonlu su meyvelerin kararmasını önler )
3.Beyaz çikolata sosunu süt ile pişirin ve soğumasını sağlayın.Hindistan cevizini katıp karıştırın.
4.Halleyleri 8 parçaya bölün.
5.her bir kasenin altına 1'er servis kaşığı kadar çikolata sosundan döküp, üstlerine doğranmış üçer adet halley yerleştirin.
6.Halleylerin üstüne meyvelerden paylaştırın. Ancak en üste serpiştirmek için meyve ayırmayı unutmayın.
7.Meyvelerin üstüne, çikolata sosunu paylaştırın ve meyvelerin arasına sızması için, kaseleri hafifçe sallayın.
8.Sosun üstüne artan meyveleri serpiştirin. Ayıkladığınız nar tanelerini serpin.
9.Son olarak halka halka doğradığınız kivileri dekoratif bir şekilde yerleştirin ve istediğiniz adette rolukat gofretleri salataya saplayıp, yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder