![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU7ud2_viGVr7I_NcGjqtbXhIGr4rsJKMIISSD0t7SbF0mBMOVUeik-25HkgT2ScfrFV1raBgP7288fMqIvx9z6VixZ-0DgwoafxAHpEPkHivcLPJM7syQDT4BF1-Asop6dn6cMJKW-Gi3/s400/IMG_3301ayval%C4%B1tatl%C4%B1.jpg)
Gereken Malzemeler:
- 1 kg ayva
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 kg süt
- 4 yemek kaşığı(tepeleme) un
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi, ince kıyılmış ceviz, dövülmüş antep fıstığı ve vişne taneleri
- Ayvaları rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- 1,5 su bardağı şeker ile su ilave etmeden ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tepsinin altına pişen ayvaları yerleştirin ( Bu ölçü için yuvarlak Borcamın küçük boyunu kullandım)
- Ilınan ayvaların üzerine iri kıyılmış cevizleri serpin.
- Muhallebi için süt ve şekeri kaynatın.
- Başka bir tencerede tereyağ ile unu pembeleşmeden çok hafif kavurun.
- Kavrulan unun üzerine kaynamış sütü ilave edin.Çok hızlı karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Muhallebi gibi pişirin, göz göz olunca ocaktan alın.
- Muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpın.
- Tepsideki ayvaların üzerine dökün. Hindistan cevizi, antep fıstığı, dövülmüş ceviz ve vişne taneleri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder