7 Nisan 2010 Çarşamba

MUHAMMARA




Bu tarifi Kayseriye gittigimde almistim cok severek tuketiriz.
Bugun hazirladim sizlerle paylasmak istedim.
Goz karari hazirladigim icin olcu vermem zor olacak,ama deneyecegim :)
MALZEMELER
Yarim kilo biber salcasi(tercihim guneste kurutulan antep salcasi)
Yarim kilo ceviz
1 tatli kasigi nane
kimyon,pul biber ve acika baharati
1 Kucuk cay bardagi sizma zeytinyagi
3 dis sarmisak
bayat ekmek

HAZIRLANISI
Salca bir kaba konularak uzerine cekilen ceviz ilave edilir
1kase ince cekilmis ekmek ve diger malzemeler ilave edilir karistirilir.
Kivami istege gore ayarlanir (gerekirse ekmek,yag baharat ilave edilir)
Buzdolabinda saklanir.
Gene;de kahvaltida guzel oluyor.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder