7 Nisan 2010 Çarşamba

NOHUTLU ERİŞTE

ERİŞTEYİ ÇOK KİŞİ BİLİR ANCAK BU ŞEKİLDE KAVURARAK PİŞİREN AZDIR SANIRIM. NOHUT KATMAKSA BENİM FİKRİMDİ. İLLAKİ BAŞKA YAPANLARDA VARDIR. AMA BEN HİÇ GÖRMEDİM. EVİMDE KİM YEDİYSE ÇOK BEĞENDİ. BENDE SİTEME EKLEMEK İSTEDİM BU TARİFİ...

MALZEMELER:

  • 1 SU BARD KADAR KURU ERİŞTE
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
  • YARIM TABLET TAVUK SUYU (BULYON)
    TUZ
  • SICAK SU
YAPILIŞI

TEREYAĞ SIVI YAĞ VE ERİŞTE TEFLON BİR TENCEREYE ALINIR. ERİŞTELER PEMBELEŞİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK KAVRULUR. KAVRULAN ERİŞTELERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KONUR. BULYON VE TUZ İLAVE EDİLİR. KAPAĞI KAPATILIP PİŞMEYE BIRAKILIR. PİŞME ESNASINDA ARA SIRA KARIŞTIRILIR. SUYUNU ÇEKMEYE YAKIN HAŞLANMIŞ NOHUTLAR ATILIR. SUYUNU ÇEKİNCE KAPAĞIN ALTINA KAĞIT HAVLU (PEÇETE) KONUR. 10 DK DEMLENMEYE BIRAKILIR.
HEMEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU MAKARNAYI YEMENİZE YAKIN YAPIP HEMEN SERVİS EDERSENİZ LEZZETİ NEFİS OLUYOR. BEKLEYİP ISITILDIĞINDA AYNI LEZZETİ BULAMASSINIZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder