8 Nisan 2010 Perşembe

ÖRGÜLÜ BÖREK
















Malzemeler
3 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
2 yumurta
çörekotu, susam
tuz, karabiber
Yapılışı
Ispanakları haşlayıp suyunu sıkın. İnce ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağda kıymayla birlikte kavurun. İçerisine haşlanmış ıspanakları tuz ve karabiberi katın. Sosu için sıvıyağ, yoğurt, su ve bir yumurtayı çırpın. Üç yufayı ortadan ikiye bölün. Altı parça elde edin. Bir parçanın üzerine sos malzemesinden sürün. İç malzemeden geniş kenarına yayıp rulo sarın. Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayın. Üç ruloyu birleştirip saç örgüsü gibi sarın. Yağlanmış tepsiye alın. Diğer üç ruloyada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu, susam serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder