7 Nisan 2010 Çarşamba

PALYAÇO KÜLAHLARI



Bu tarifi portakal ağacından almıştım gerçekten çok hoş bş tarif özelliklede çocuklar için değişik bir alternatif;))

MALZEMELER:

16 Tane için
  • 12 Milföy hamuru
  • 1 Lt süt
  • 6 Yemek kaşığı nişasta
  • 6 Yemek kaşığı şeker
  • 2 Poşet krem şanti
  • 2-3 Yemek kaşığı file badem
  • 12 Adet külah
Önce milföyleri biraz merdaneyle inceltiyoruz.İnce şeritler halinde kesiyoruz.Pastaneden aldığımız külahlara üst üste gelecek şekilde sarıyoruz.Bu şekilde külahlarımızı fırında pişiriyoruz.Diğer taraftan tüm malzemeleri karıştırıp muhallebisini pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız külahlarımız soğuyunca muhallebiyi içlerine dolduruyoruz.İsterseniz içinme patates püresi de doldurabilirsiniz.Külahlarımız hazır afiyet olsunn.:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder