8 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ KIYMALI KOL BÖREĞİ















Malzemeler
5 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz, karabiber
Sosu için
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Yapılışı
Sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ve haşlanmış patatesini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatın. Yufkaları ikiye bölüp 10 parça elde edin. Patatesli harçtan geniş kenarlarına koyup rulo şeklinde sarın. Gül şekli verip tepsiye yerleştirin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayıp tepsinin etrafında döndürün. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp böreğin üzerine dökün. Yarım saat dinlendirin. Kızgın fırında üzerin kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder