Resimlerde kozlenmis patlicanin kokusunun mutfagi nasil sardigini gostermek mumkun dgeil tabiki .Mis kokulu kavanozlarim bunlar , butun kis hic bikmadan yedigimiz bu sosun tarifi asagida ;
MALZEMELER
4kg. domates
2kg. kirmizi biber
1 demet maydanoz
2kg. patlican bes tane havuc
2 bas sarmisak
1/2 kg minik aci biber
1 buyuk su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sirke
tuz
HAZIRLANISI
Patlicanlar ocak uzerinde kozlenir ,soyulur ve dogranir.
Rondoda cekilen domates ve kirmizi biberler diger sosta oldugu gibi buyuk bir tencerede kaynatilir.
Ayiklanip dogranan sarmisaklar,rendelenen havuc ,ince dogranmis maydanoz, minik aci biberler ve tuz ilave edilir karistirarak kaynatilir.
Karistirarak kaynatilan sos biraz koyulastiginda icine patlicanlar eklenir 10 dakika daha kaynatilir.
Sos sicak sicak kavanozlara konur kapagi kapatilir ici su dolu bir tencereye ters olarak konur 3 dakika kadar kaynatilir sogutulur.
Afiyet olsunnnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder