Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
Üzerine;
yumurta sarısı
İçine;
beyaz peynir (İrem sevmediği için maydanoz eklemedim, isteğe göre eklenebilir.)
Süslemek için;
milföy hamuru (Evde bekleyen milföy hamurunu değerlendirmek için süsleme yaptım, olmasa da olur.)
Yapılışı :
Yufkalar üst üste temiz bir zemine serilir. Bıçak yardımıyla 5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Süt, su ve sıvıyağ bir kapta çırpılır. Her bir şeridin üzerine ayrı ayrı fırça ile süt-su-yağ karışımından sürülür. Şeritlerin ucuna peynir yerleştirilir. Önce yan kenarları içe doğru katlanır. Sonra peynir yerleştirilen uçtan başlanarak diğer ucuna kadar katlanarak sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan süt-su-yağ karışımından böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre milföy hamurlarından şeritler kesilerek süslemeler yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder