8 Nisan 2010 Perşembe

Peynirli Ispanaklı Muska Börek

"Tatil az geldi , keşke bir hafta daha tatil olsaydı, sabah erken kalkılır mı?" iki sabahtır bizim evde aynı sözler. Erken kalkılır mı dediği de saat 8.00. Her sabah aynı tiyatro....

Prensesin sabah kalkma problemi . Böyle oluncada hiç yemek seçmeyen prenses sabah ne yesem acaba deyip masadakileri iyice bir süzer, karar verinceye kadar da bir on dakika geçer. Çeşidi bol tutmalıyım ki çabuk karar versin... Galiba bir çok evde sabah aynı problem yaşanıyor. Aslında onlarda haklı belki, çalışan annenin çocukları . Ne anneye, ne uykuya doyabiliyorlar....

Sabah kahvaltısı için hazırladım, peynirli ıspanaklı muska börekleri . Belki yarın sabah karar vermesi daha kısa sürer...


Gereken Malzemeler :
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç malzemesi

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 250 gr ıspanak
  • karabiber

Üzerine:

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • susam

Yapılışı:

  • Rendelenmiş peynir ve temizlenmiş, yaprak kısımları ince doğranmış ıspanakları biraz karabiber ilavesi ile iyice karıştırın (peynirin tuzu yeterli olacağı için tuz ilave etmedim).
  • Süt, yoğurt ve zeytinyağını da başka bir kapta iyice çırpın.
  • Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
  • Kenar kısımdaki yufkaların uzunluğu ile orta kısımdaki yufkaların uzunluğu farklı olacağı için orta kısımdaki uzun şeritleri iki parçaya ayırabilirsiniz.
  • Her bir yufka parçasına sütlü, yoğurtlu, zeytinyağlı karışımı sürün.
  • Yufkanın uç kısmına (köşesine) peynirli ıspanaklı harcı koyun ve bir sağa bir sola döndürerek muska şeklinde sarın.
  • Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Yufkaların uç kısmına, kapanması için yumurta akı sürebilirsiniz.
  • Muska şeklindeki böreklerin üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin.
  • Yağlanmış tepsiye dizip, önceden 175 derece ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.




  • İç harcındaki ıspanakları pişirmeden kullandım. Börek pişinceye kadar içindeki ıspanaklarda pişiyor.
  • Muska börekleri yağda kızartarakta pişirebilirsiniz. Hafif ve daha sağlıklı olduğu için fırında pişirmeyi tercih ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder