K.Bayramında yaptığımız tuzlulardan biri de, bu nefis örgülerdi..Tarifini, bir akrabamızın gelininden almıştım Trabzon'da..Süt kaymağı ile yapıldığından olsa gerek,çok nefisti..Sizlere de şiddetle tavsiye ederim..Eğer kaymağınız yoksa,normal kaymak da kullanabilirsiniz arkadaşlar..
Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt kaymağı
1 tatlı kaşığından az tuz
1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçi için
beyaz peynir,maydanoz
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Hamur 3 eşit parçaya ayrılır.
Her bir parça fotograflarda görüldüğü gibi elle açılır.
İçlerine uzunlamasına peynirli harcı konulur.
Kenarları eşit aralıklarla kesilir.
Sonrada çapraz şekilde kapatılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpiştirilip,
ısınmış fırında yaklaşık 35 dk pişirilir.
Pişerken siz hemen çayı demleyiniz lütfen..Kokuyu alanlar
hemen kapıda belireceklerdir.
Derken, ılındıktan sonrada dilimlenip, gelen arkadaşlara
ikram edilip keyifle,neşeyle,nasıl yapıldığını anlata
anlata yenilip,yutulur..
Afiyetler olsun şimdiden..!
6 Nisan 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder