8 Nisan 2010 Perşembe

Pirinçli Domates Çorbasi - Yemek Tarifi

Pirinçli Domates Çorbasi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr taze domates, dogranmis 400 gr konserve küp domates 1 yemek kasigi domates salçasi 150 ml su
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber 50 gr pirinç
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç, vermut ve maydanoz disindaki bütün malzemeyi büyük bir
tencereye koyun. Bir tasim kaynatip karistirdiktan sonra atesi kisin ve
tencerenin kapagini kapatip 30 dakika pisirin.
Tenceredeki malzemeyi bir süzgeçten geçirin veya ilindiktan sonra
blender'da püre haline getirin.
Böylece elde ettiginiz domates püresini tekrar tencereye koyun ve bir
tasim kaynatin. Pirinci ekleyip karistinn. Atesi kisip tencerenin agzi kapali
olarak 15 dak. pirinçler yumusayincaya kadar pisirin. Isitilmis kaselere
döküp, maydanozla süsleyin.
Alternatif: Maydanozla süslemeden önce her kaseye yarim yemek kasigi
krema koyup karistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder