Bloglar arasında o kadar çok denemek istediğim tarifle karşılaşıyorum ki çoğunuda not ediyorum. Ama bir gün sonra başka bir tarif daha gelince hangisini deneyeceğimi şaşırıyorum. Bazen de kendi tariflerimden onlara sıra gelmiyor.
Portakallı kekte uzun süredir denemek istediğim tariflerden biri. Sevgili Aslı'nın (kristalkelebek) çok severek takip ettiğim sitesinden almıştım. Sadece içine ceviz ilave ettim ve üzerine de süslemek için portakallı glazür hazırladım. Çok yumuşak, Aslı'nın dediği gibi buram buram portakal kokan bir kek oldu. Aslı'ya tarifi için çok teşekkürler.....
Gereken Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvıyağ
- 2 adet portakalın suyu (sıkılacak)
- 2 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 1 adet portakal (soyulup, küçük küpler halinde doğranacak)
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Portakallı Glazür için:
- 1 adet portakal
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile şeker eriyene kadar iyice çırpın.
- Daha sonra sıvıyağı, portakal suyunu, unu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini sırasıyla ekleyip iyice karıştırın.
- Kabuğunu soyup ufak küpler şeklinde doğranmış bir adet portakalı ve cevizi de ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına kek karışımını boşaltın.
- Önceden 175Cº’ye ısıtılmış fırında kürdan ucu temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki ılınmaya bırakın.
Portakallı glazür için:
- Bir portakalın kabuğunu soyun. Kabuğu ince şeritler halinde kesin.
- Bir miktar su ile 5 dakika kadar kaynatıp suyu dökün. Bu işlem portakal kabuklarının hafif acımsı tadını alıyor.
- Kabuğunu soyduğunuz portakalın suyunu sıkıp hafif haşlanmış kabuklara ilave edin. Toz şekeri de ilave edip portakal kabukları yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğuyan kekin üzerine portakal glazürünün kalan suyunu sürün ve pişirilen portakal kabukları ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder