8 Nisan 2010 Perşembe

Rulo Börek

Malzemeler
3 yumurta
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase ezilmiş beyaz peynir
Yarım demt ince kıyılmış maydonoz
Tuz
Yapılışı
Eritilmiş tereyağını ve yumurtayı karıştırma kabına alınıp iyice çırpılır.Ardından yoğurt,peynir,maydonoz,tuz ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe karışımdan konulup yayılır.Üzerine ikinci yufka koyup bir kepçe karışımdan konulup yayılır.Üçüncü yufkada üzerine yayılıp aynı işlem yapılır.Hepsi birden bir kenardan başlayarak rulo sarılır.Ortadan kesip difrizde 20-25 dk bekletilir.Biraz donması için.Sonra her parçaya 3-4 cm eninde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kdar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder