8 Nisan 2010 Perşembe

Rulo Pasta - Yemek Tarifi

Rulo Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk
MALZEMELER
RULONLUN MALZEMESI
6 Yumurta
1 Su Bardagi Un
8 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESI 3 Muz
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Su Bardagi Krem Patisserie (Pasta kremasi)
1 Su Bardagi Krem Santi
YAPILIŞ TARİFİ
RULONUN HAZIRLANISI
Seker ve yumurtalari çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çirpin.
Karisima un ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Bir tepsinin içerisini yagli kagit ile kaplayin. Karisimi tepsiye dökün ve
düzgünce yayin. 220 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin.
KREMANIN HAZIRLANISI

Krem santi ile krem patis-serie’yi karistirin. Hazirladiginiz karisimi
sogumus kekin üzerine düzgünce yayin.
Kekin ortasina muzlari dizin ve pastayi rulo seklinde katlayin. Pastayi
normal ebatlarda keserek üzerini pudra sekeri ve muz dilimleri ile
süsleyin.
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun.
Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi
üzerine kapatin.
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek
pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi
buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder