![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7Xn9dZImKSlIxY0zZhXdmtZ_c_EgIELsigJ3pOuROUmbk2x78i_XCN88Q_-vUmqom8Q8HpUicu7yP5u8rkoBpe_bVZ9hl1RoQkXm8rcO0G7XtyjjUu_UiWazgJGW4TZ5sLjdCQdmy2drK/s400/IMG_3431somon.jpg)
Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.
Gereken Malzemeler:
- 2 adet temizlenmiş somon fileto (kişi sayısı kadar)
- 2 adet patates
- 8-9 adet arpacık soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- tuz, karabiber, defne yaprağı
- zeytinyağı
Yapılışı :
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz somon filetoları ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
- Sarımsakları ezip limon suyu ile karıştırın.
- Dilimlenmiş patatesleri, soyulmuş arpacık soğanları somon dilimlerinin yanına yerleştirin.
- Tuz, karabiber ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
- Limonlu sarımsak sosunu, somon dilimlerinin üzerine döktükten sonra defne yaprağını ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek 180 derece ısıtılmış fırında filetolar pişinceye kadar bekletin.
- Yanında salata veya yeşillikle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder