Sebzeli Tartlar - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
300 gr Kekun
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
150 gr Tereyagi
1 Su Bardagi Soguk Su
Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz, Karabiber
Sebzeli harç için 1 Küp Dogranmis Kabak 1 Küp Dogranmis Havuç 1 Küp Dogranmis Patiican 1 Rendelenmis Sogan
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 1 Dis Dövülmüs Sarmisak
YAPILIŞ TARİFİ
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyagi, 1 kahve fincani soguk su ve çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin. Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci hazirlamak üzere sebzeleri tereyagi veya zeytinyagi karisiminda yumusayana kadar soteleyin.
Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatin.
Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10 dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde servis yapin
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder