8 Nisan 2010 Perşembe

Şekilsiz Kurabiye


Malzemeler :
125 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
4-5 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz
1 kahve fincanı küp doğranmış kuru kayısı (Günkurusu)
Yapılışı :
Ceviz ve kayısı hariç bütün malzeme yoğurma kabına alınır ve yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için gerekirse un eklenebilir. Ceviz ve kayısı hamura eklenip, karıştırılarak hamurun içinde homojen şekilde dağılması sağlanır. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılır ve hiç çekil vermeden yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not : Kayısı yerine üzüm kullanabilirsiniz, isteğe bağlı limon ya da portakal kabuğu rendesi de eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder