8 Nisan 2010 Perşembe

SOSIS COREK






















MALZEMELER

1 tane yumurta

5 yemek kasigi oda isisi tereyagi
4 yemek kasigi sut
1 paket maya,1 kasik seker ,1 kasik tuz
aldigi kadar un
sosis..

Hazirlanisi
Bir kabin icine sosis haric diger malzemeler eklenir fazla sert olmayan bir hamur yogrulur
Mayalanmasi icin yarim saat beklenir.
Mayalanan hamurdan limon kadar parca alinir oklava ile uzun acilir ve bir sosis ortasina koyup kapatilir.Sosislerin uzeri bir parmak aralikla bicak ile kesilir yanlara yatirilir.
Uzerine yumurta sarisi surulur 180c firinda pisirilir.
Orjinal tarifte pisen coreklerin uzerine kasar rendesi serpip eriyene kadar firina suruluyor ve ketcap gezdiriliyordu.Ben tarifi bir sirp blog sayfasindan not etmistim cok aradim bulamadim
buldugumda link eklerim cok lezzetli oldu corekler kalan hamur ile pogaca hazirladim ozellikle hamuru super olmustu
Afiyet olsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder