8 Nisan 2010 Perşembe
SOYA SOSLU TAVUKLU SALATA
Yaz sıcağında hafif yiyecekler çok iyi geliyor. Salatalarda hafif yiyecekler sıralamasında en öndeler bence. Hem öğlen hemde akşam tek başına yenebilecek bir salatalardan birisi de "soya soslu tavuklu salata". İşte tarifi.
Malzemeler;
Malzemelerde ölçü vermeyeceğim. Ölçüleri kişi sayısına ve keyfinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
*Akdeniz yeşillikleri,
*Göbek marul
*Salatalık,
*Domates,
*Haşlanmış mısır
*Soya sosuyla hazırlanmış tavuk.
*susam
*zeytinyağı, limon ve tuz ile yapılmış salata sosu
Hazırlanışı;
1.Tavuk göğsünü jülyen doğradıktan sonra, etin miktarına göre soya sosuna yatırın ve en az 1 saat içinde bekletin.
2.Bekleyen tavukları tencereye alın. Kısık ateşte önce suyunu salıp, sonra çekene kadar pişirin.Pişen tavukların üstünezeytintağı, tuz, karabiber, az oranda dövülmüş sarmısak ekleyerek, hafifçe kavurun. Bu arada tavuklar tamamen suyunu çekmiş olmalı.
3.Yeşillik malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra yarım saat kadar sirkeli suda tutun. Sonrasında yeşillikleri süzün ve kullanıyorsanız, sebze kurutucusunda suyunu attırdıktan sonra servis tabağına en alta akdeniz yeşillikleri, onun üstüne ince doğranmış göbek salata, önün üstüne küp küp doğranmış domates ve kabukları soyulmamış, ince halkalar şeklinde dilimlenmiş salatalıkları dekoratif bir şekilde yerleştirin.Üstüne mısır tanelerini serpin ve tavukları yerleştirdikten sonra susam serpin.
4.En son zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak yapacağınız salata sosunu tüm saltaya aralıklarla dökün. ( Dökerken sosun tüm salataya eşit dağılmasına dikkat edin)
Salatanız hazırdır. Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder