6 Nisan 2010 Salı

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI






SÜTLÜ PATATES ÇORBASI ( 10-12 kişilik )

7 patates (patates ve unu azaltarak 5 kişilik yapabilirsiniz)
1 orta boy soğan
1 minik diş sarımsak
1 yk tereyağ
3 yk un
2 sb süt (yağsız )
2 - 3 sb su ( sonradan sıcak su ilave edebilirsiniz)
tuz- taze çekilmiş beyaz biber ( veya karabiber)

YAPILIŞI

- patates, süt, 2-3 sb su ( et suyuda az eklenebilir-), soğan,sarımsak,tuz beraber pişirilir, blendrdan geçirilir
- un ve yağ kavrulur ( sarartılır -yanmasın ! )
- pişen çorbayla karıştırılp, tekrar blendrdan geçirilir, koyu olursa azar azar su ilave ediniz.
- mutlaka taze çekilmiş beyaz veya karabiber ekleyerek,kızarmış ekmekveya kıtırlarla servis ediniz
- arzu ederseniz yağ ve kırmızı biber- salça eriterek üzerine gezdirebilirsiniz..


Evimizde özellikle her iki oğlum küçükken çok sık pişen bir çorbaydı.
İlk içtiğimde hiç unutmam, 1983 yılı Taksim etap Marmara otelinde, bir kutlama yemeğindeydik.. İsmini anımsayamadığım şefi masamıza rica edip, yeni evli olduğumuzu söyleyip, bu tarifi kendisinden öğrenmiştim. :)
Kendisi krema eklediğini, ama sütle de hemen hemen aynı tadı yakalayacağımı söylemişti.
Kremalı harika oluyor.. kattığı lezzet tartışılmaz.. Ama artık kalorileri azaltmak lazım.. Yeterince kalorili ve bir okadarda besleyici bir çorba.
Ben küçük çocuğu olan annelere içine havuç da rendelemelerini öneririm.. benim ballı kara dutlarım pek severlerdi , ayrıca içinde havuç rendesi Çok şık oluyor.. Besin değeri ise malum..

Bu küçük iki anıdan sonra hepinize afiyetler diliyorum....
Patatesli çorba tarifi çok istek aldı :))))
Şimdi sırada karamel soslu kek var !!!!!!
beklediğinize , tarif tarif diye yükselen seslerinize sanırım değecek :)))

sevgiler güzel dostlar .......
NuNunuz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder