MALZEMELER
- 1 SU BARDAĞINDAN AZ KIRMIZI MERCİMEK
- 1 KÜÇÜK BOY PATATES
- 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- YETERİNCE SICAK SU
- YARIM TAVUK BULYON
- TUZ
YAPILIŞI
MERCİMEKLER AYIKLANIP YIKANIP TENCEREYE ALINIR. PATATES VE SOĞAN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR (VEYA RENDELENİR) SICAK SU KONUP İYİCE PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA BLENDER'DAN GEÇİRİLİR (VEYA KEVGİRDEN) BİR TAVADA YAĞDA UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. ÇORBAMIZA KATILIR. İSTENİLEN KIVAMDA DEĞİLSE SICAK SU İLAVE EDİLİP İSTENİLEN KIVAMA GETİRİLİR. BULYON VE TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder