![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpk9eaQgQDYPrHNeTlybu8OsjwWUJCRkyaTVIdSjFjbH9oZITX-NM5JtlXjCf8eJfCMJy2DT4X8EH_nm4q4B86lDmQ4PKnt1kJdgqkmrhHKgb5Ue3GT4Kw5RBmBlBm-W2VGaw_VsVunCKH/s400/IMG_3103tahinlikurabiye.jpg)
Tarifi 54. porselen demlik çay etkinliğine gönderiyorum.
Gereken Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- Aldığı kadar un
- Üzerine: susam
Yapılışı:
- Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
- Yumurta sarısı, şeker , rendelenmiş portakal kabuğu, sıvı yağ, tahin,un, kabartma tozu ve susam ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta akına sonrada susama bulayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyKh22jyeB9cSV1yN7veNRZt2QYXDJZbCgD8Q3ZPANRlU9-TnInmCWqlJTcmuRR2rLnxKlBkFcurS7SY-DCUnn5TZlt9rW1cZLvstUVxrx0hBPRUqX7Tmjt_CsfHMLY5IGmD_eIODe1mxM/s400/IMG_3107tahinlikurabiye.jpg)
- Pişen kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın dağılabilir.
- Soğuyuncaya kadar tepsinin sıcaklığında da pişeceği için kurabiyeler çok fazla kızarmadan fırından çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder