7 Nisan 2010 Çarşamba
TAHİNLİ VE BÖĞÜRTLENLİ KEK
İftarda tatlıyı yemeğin üzerine yiyince çay sade gitmiyor diyorsanız kek çayın yanında çok iyi gidiyor. Böğürtlenli kek oldukça hafif lezzetli bir kek. Tahin miktarını isterseniz arttıra bilirsiniz. O zaman yağ miktarını biraz azaltmak gerekir. Tadı çok lezzetliydi biz hemen kekleri bitirdik.
Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle 5 dakika çırpın. Sırasıyla yoğurt,sıvıyağ, tahin ve limon suyunu ekleyip sıvı malzemeleri karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. En son böğürtlenleri ekleyip bir iki kez karıştırın. Fazla karıştırmayın böğürtlenler dağılıyor. Kek kalıbına döküp 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder