- 1 AD TAVUĞUN GÖĞÜS ETİ
- 3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 DİŞ SARIMSAK (DOĞRANMIŞ)
- 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN (HALKA DOĞRANMIŞ)
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- KIRMIZI BİBER, KEKİK, KARABİBER, TUZ
SOSU İÇİN
- 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- SICAK SU
ÜZERİNE 3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (KIZDIRILACAK)
DİĞER MALZEMELER
- YARIM PİDE (KEBABLIK)
- YOĞURT
- MAYDONOZ
YAPILIŞI
DÖNER MALZEMELERİNDE TAVUKLAR HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIP TAVUKLARI İÇİNE ATIP EN AZ BİR SAAT DİNLENDİRİYORUZ. DAHA SONRA SOSUN İÇİNDEN SADECE ETLERİ ALIYORUZ. STREÇ FİLME SARIP DONDURUCUYA ATIYORUZ. BIÇAKLA İNCECİK KESEBİLECEĞİMİZ KADAR DONUNCA, DONDURUCUDAN ÇIKARIP İNCE İNCE DİLİMLİYORUZ. TEFLON TAVADA HİÇ YAĞSIZ PİŞİRİYORUZ.
SERVİS TABAĞINA MİNİK DOĞRADIĞIMIZ PİDELERİMİZİ ALIYORUZ. SOS MALZEMELERİYLE SALÇALI SOS HAZIRLAYIP PİDELERİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE ETLERİ DİZİYORUZ. ARDINDAN TEREYAĞ KIZDIRIP DÖKÜYORUZ. YANINDA YOĞURTLA, MAYDONAZLA SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder