FOTOĞRAF PEK İYİ DEĞİL AMA LEZZETİNDEN EMİN OLABİLECEĞİNİZ BİR ÇORBA... ÖZELLİKLE ÖNÜMÜZ RAMAZAN... İFTAR SOFRALARI ÇORBASIZ OLMAZ. DENEMEYENLERE TAVSİYEMDİR...
- 1 ÇAY BARD TEL ŞEHRİYE
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 SU BARD TAVUK SUYU
- YARIM SU BARD YOĞURT
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 YEMEK KAŞIĞI (SİLME) UN
- TUZ
YAPILIŞI
SIVI YAĞ ŞEHRİYELERLE BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. ŞEHRİYELER KAVRULMAYA BAŞLAR. PEMBELEŞMEYE BAŞLAYINCA TEREYAĞ İLAVE EDİLİR. PEMBELEŞİNCE TAVUK SUYU İLAVE EDİLİP ŞEHRİYELERİN PİŞMESİ BEKLENİR. ÖTE YANDA YOĞURT, YUMURTA SARISI VE UNLA TERBİYE HAZIRLANIR. KESİLMEMESİNE DİKKAT EDİLEREK TENCEREYE İLAVE EDİLİR. TUZU İLAVE EDİLDİKTEN SONRA İKİ FIKIR KAYNATILIR. SICAK SERVİS EDİLİR.
NOT: ÇORBANIN KIVAMI KOYU GELİRSE SICAK SU İLAVE EDİP İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder