7 Nisan 2010 Çarşamba

TERBİYELİ SULU KÖFTE

















Malzemeler
4 adet patates
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
tuz
köftesi için
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı kırık pirinç
2 çorba kaşığı bulgur
1 tane rendelenmiş soğan
tuz
karabiber
terbiyesi için
1 tane yumurta sarısı
1 limonun suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp köfteyi hazırlayın. Küçük küçük toplar yapın. Köfteleri una bulayın. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış havuçları hafifçe kavurun. Yemeklik doğranmış patatesi ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuzu katın. Patatesler bir taşım kaynayınca köfteleri içine katın. Karıştırmadan köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısını limon suyuyla birlikte çırpın. Yemeğin suyundan bir kaç kaşık alıp yumurtalı karışımı ılıtın. Yemeğe ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder