8 Nisan 2010 Perşembe

Tiramisu


Malzemeler
1 adet pandispanya ( Ben sade kullandım )
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
200 gr labne peynir[ ben yarısını kullandım]
Keki Islatmak İçin
2 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Pandispanyayı ıslatmak için sıcak suda kahve ve şekeri eritip kekin iki parçasıda ıslatılır. Muhallebi için un, nişasta, şeker tencereye alınıp sütü ilave ederek iyice çırpıp ocağa alınır. Koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca labne peyniri ilave edip peynir eriyene kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Pişen muhallebiyi mikserle 3 dakika çırpılır. önceden ıslatılan kekin bir katına muhallebinin yayısı dökülüp yayılır.Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine kapatılır. Ayrılan muhallebi ile kekin üstü ve kenerları kaplanıp üzerine kakao elenir. Soğuduktan sonra dolapta 1 gece bekletilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder