8 Nisan 2010 Perşembe

TUTMAÇ ÇORBASI

BU ÇORBADA YÖRESEL Bİ ÇORBA... KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİM AMA ANANEMLER ZAMANINDADA YAPILIYOMUŞ BU ÇORBA.. VELHASIL ESKİ ZAMANLARDAN KALMA Bİ TARİF HEM LEZZETLİ HEMDE ÇOK BESLEYİCİ ..
TARİFİNE GELİNCE AŞAĞIDA RESMİNİ KOYDUĞUM KÜÇÜK EV MAKARNALARINA İHTİYACIMIZ VAR BU ÇORBAYI YAPMAK İÇİN... KIŞ HAZIRLIKLARI ZAMANINDA YAPILAN EV MAKARNALARI(ERİŞTE) YANINDA BUNLARIDA YAPIP KURUTUP KAVANOZDA SAKLIYORUM. AYNI HAMURDAN OLUYOR YANLIZCA KÜÇÜK KESİLİYOR. HAMUR HAZIR OLDUĞUNDA DAHA PRATİK BU ÇORBAYI YAPMAK. BU MAKARNALARDAN BENDE YOK DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. HAMURUNU HAZIRLAYIP KESİP YAPABİLİRSİNİZ ÇORBAYI... DAHADA KOLAYA KAÇMAK İSTEYEN OLURSA YILDIZ ŞEHRİYEDE KULLANABİLİR... (AYNI TADI VERMEYEBİLİR AMA YAPILABİLİR)
MALZEMELER:
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TEPELEME KURU NANE
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI KURU HAMUR
  • 3 SU BARDAĞI SICAK SU
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT (YÖRESEL YAPILIŞINDA KURUTULMUŞ YOĞURT KULLANILIYOR. EKŞİ YOĞURT OLURSA LEZZETİ DAHA BENZİYOR)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
YAPILIŞI:
YAĞ VE NANE TENCEREYE ALINIR. YAĞ ERİYİP NANE KAVRULUNCA SICAK SU KONUR. HAMURLAR ATILIR. MAKARNA GİBİ HAMURLAR PİŞMEYE YÜZ TUTUNCA BİR KASE İÇİNDE UN VE YOĞURT ÇIRPILIR. KAYNAYAN ÇORBANIN SUYUNDAN KASEYE BİRAZ ALINIP YOĞURDUN KESİLMESİ ENGELLENİR. YOĞURT KARIŞIMI KARIŞTIRARAK TENCEREYE İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNATILIR. ÇORBAMIZ HAZIR.
AFİYET OLSUN...
HAMURUNU YAPMAK İSTEYENLER İÇİN...
1 YUMURTA
1 BARDAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YETERİNCE UN
HAMUR YOĞRULUR. OKLAVA YARDIMIYLA ERİŞTE KALINLIĞINDA AÇILIR. BOL UNLANARAK YADA YAPIŞMAYACAK KIVAMDA KURUTULARAK KÜÇÜK KÜÇÜK KESİLİR. KESİLEN HAMURLAR HEMEN ÇORBA YAPILABİLİR. KURUTUP DAHA SONRADA KULLANILABİLİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder