8 Nisan 2010 Perşembe

ÜÇ RENKLİ SALATA
















Malzemeler
6 adet patates
2 adet havuç
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
200 gr pancar turşusu
tuz
limon suyu
sıvıyağ
süslemek için
mayonez
pulbiber
Yapılışı
Patates ve havucu haşlayın. Patatesi ezip püre haline getirin. Üçe bölün. Birine haşlanmış havuçları. Birine rendelenmiş pancar turşusunu. Bir diğerinede ince kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Limon suyu, tuz ve sıvıyağla tatlandırın. Bir kaseyi streç filmle kaplayın. Pancarlı patatesi yayın. Üzerine maydanozlu ve dereotlu patatesi yayın. En üzerinede havuçlu patatesi yayın. Üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin.Mayonez ve pulbiberle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder