8 Nisan 2010 Perşembe

VİŞNELİ ÇİKOLATALI MUFFİN


Muffinler bizim evde çok ama çok seviliyor. Uğurum ve Boram pişirdiğim gün tüketiyorlar. Misafirlerime yaptığım bu muffinler yine pastacı'nın (http://pastaci.blogspot.com) temel muffin tarifi. O kadar güzel oluyorlar ki; artık başka muffin tarifi denemiyorum bile. Bu sefer sadece üzerlerini krem şanti ile süsleyerek servis yaptım. Bana göre hoş oldular.Muzo'nun dediğine göre ise; bir pul takmadığım kalmış, yakında pastalarıma pul ve boncukda takarmışım. Anaaaaaa işte bu hiç aklıma gelmemişti. Niye olmasın kiii.
Sevgili muffinlerin tarifi şöyle;
Malzemeler;
2 yumurta,
3 fincan toz şeker,
3 fincan sıvıyağ, ( ben 1 fincan kadar erimiş tereyağı ekledim )
2 fincan yoğurt,
6 fincan un,
1 paket kabartma tozu,
Arzu edildiği damla çikolata
Arzu edildiği miktarda çekirdeği çıkarılmış vişne ( dondurulmuş olabilir )
Üzerine yine arzuya göre krem şanti.
Hazırlanışı;
Öncelikle şekeri ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra, teker teker yoğurt, yağ ve elenmiş un ile kabartma tozunu katıp, çırpıyoruz. Damla çikolataları da ilave ettikten sonra içlerine muffin kağıdı konmuş kalıplarımızın en altına birer vişne tanesi koyup her birine birer kaşık hamur koyuyoruz. Sonra yine her birine birer vişne daha koyup, ölçülü bir şekilde kalıplarımızı hamurla dolduruyoruz. Bu ölçülerden tam 15 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış 180'deki fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar sürüyor. Pişip pişmediklerini muffinlere kürdan batırarak da anlayabilir. Batırdığımız kürdana hamur bulaşmıyorsa muffinler pişmiş demektir. Fırından çıkan muffinler tamamen soğuduktan sonra üstlerine krem şanti ile şekil verdikten sonra servise sunuyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder