7 Nisan 2010 Çarşamba

YAPRAK KÖFTESİ


















MALZEMELER:
250 gr. koyun kıyma
200 gr. yağsız dana kıyma
kırmızı biber, bir fiske kimyon,tuz
1 su bardağı kurutulmuş ekmek tozu
250 gr. salamura asma yaprağı
ince dilimlenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:Asma yaprağını ıslatıp sürekli suyunu değiştirip tuzunu alıyoruz.kaşar peyniri hariç köfte malzemelerini yoğuruyoruz ceviz iriliğinde toplar yapıyoruz. tek tek açtığımız asma yaprağının üzerine köfteleri koyup bir dilim kaşar peyniri koyup her tarafını yaprakla kapatıyoruz arzuya göre yaprakların dış yüzeyinede peynir koyabilirsiniz. elektrikli ızgarada veya fırında 200 derecede yaprak köftelerimizi pişiriyoruz. yaprağıyla birlikte afiyetle mideye indiriyoruz:)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder