8 Nisan 2010 Perşembe

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • YARIM FİNCAN KADAR PİRİNÇ
  • YETERİNCE SICAK SU
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • TUZ

YAPILIŞI

YAĞLAR VE NANE KAVRULUR. PİRİNÇLER SICAK SUYLA BİRLİKTE İLAVE EDİLİR. PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATILIR. PİŞTİKTEN SONRA YOĞURT, YUMURTA SARISI VE UN ÇIRPILIR. SICAK ÇORBANIN SUYUNDAN KARIŞTIRILIRAK YOĞURT KARIŞIMI ILIKLAŞTIRILIR. DAHA SONRA BU KARIŞIM ÇORBAYA İLAVE EDİLİR. TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ÇORBAMIZ HAZIR... AFİYET OLSUN...

NOT: SICAK SUYUN MİKTARINI GÖZ KARARI KOYDUĞUM İÇİN YAZMADIM. PİRİNÇLERİN PİŞİRİLME NOKTASINDA 2-3 SU BARDAĞI KADAR SICAK SU KOYUN. DAHA SONRA ÇORBANIN EN SON KAYNAMA AŞAMASINDA ÇORBA KOYU OLDUYSA SU İLAVE EDİP İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GETİRİP İKİ FIKIR KAYNATIP ÇORBANIZI HAZIR HALE GETİREBİLİRSİNİZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder