8 Nisan 2010 Perşembe
YE # 22 KURABİYE- ARMUT KURABİYE
Etkinlik için hazırladığım ikinci kurabiye de Armut Kurabiye. Bu isim içinde armut olduğundan değil, şekli armuta benzediği için verilmiş. Bu kurabiyenin resmini bir dergide görmüştüm. Ama tarifini bir peçeteye yazdığım için çok kolay kaybettim. Bende tamamen kendim uydurduğum malzemeler ve ölçülerle bu kurabiyeyi hazırladım.İşte benim tarifim.
Malzemeler:
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 yumurta,
*2 kahve fincanı pudra şekeri,
*1 kahve fincanı süt,
*3 kahve fincanı mısır nişastası,
*1/2 paket kabartma tozu,
*4 çorba kaşığı ince dövülmüş antep fıstığı,
*Aldığı kadar un
*Sap şekli vermek için yeteri kadar karanfil tanesi.
Hazırlanışı;
1. Karanfil taneleri hariç tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
2.İstediğiniz büyüklükte kopardığınız parçalara armut şekli vererek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
3.Her bir kurabiyenin üstüne birer tane karanfil yerleştirin.
4.Önceden 80 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
5. İyice soğuduktan sonra üstlerine çok hafif pudra şekeri serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder