7 Nisan 2010 Çarşamba

YE#46 BAHÇIVAN MAKARNA

bahçıvan makarna

Bizde makarna çok sık yapılan ve başta çocuklar olmak üzere tüm ailece sevilen bir yemek.Tarifimiz her zaman evde olan malzemelerle, hem lezzetli hemde sağlıklı bir makarna tarifi. Yeşil Kivi'ye bu güzel etkinlik için hem teşekkür ediyor hemde kolay gelsin diyorum.
Malzemeler;
*1 paket penne makarna
*1 adet orta boy kuru soğan,
*2 adet sivri biber,
*2 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates.
*1 diş ezilmiş sarmısak.
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*tuz, karabiber
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*süslemek için çok az maydanoz ve çeçil peynir ( veya kaşar rendesi)
Hazırlanışı;
1.Makarnayı çok fazla yumuşak olmayan ancak çok sert de olmayan bir kıvamda haşlayın.( haşlarken içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz atın )
2.Makarnanın suyunu süzün. Ancak soğuk sudan geçirmeyin.
3.Çok minik yemeklik doğradığınız soğan ve sivri biberleri zeytinyağı ve tereyağı karışımı içinde çok fazla karartmadan kavurun.
4.Doğranmış domates, sarmısak ve bahartları da katarak pişirin. Domates suyunu çektiğinde süzdüğünüz makarnayı ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatın.
5.Servis tabağına aldığınız makarnanın üstüne ince kıyılmış maydanoz ve peynir ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder