BU TARİFİMİ YILBAŞI PASTA VE KURABİYELERİ ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ ÖZLEMİN GÜNLÜĞÜ ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...
MALZEMELER
- 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
- 1 YUMURTA SARISI
- YARIM PK KABARTMA TOZU
- KAVRULMUŞ İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ
- KAKAO
- SARELLE
YAPILIŞI
FINDIK İÇİ VE KAKAO HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN Bİ KISMIYLA AYICIK VE GEYİK KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. KALAN KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİR. ONUNLADA BİR KAÇ AYICIK VE GEYİK YAPILIR. KALAN HAMURA FINDIK İÇİ İLAVE EDİLİP YILDIZ KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA GEYİKLERİN BOYNUZLARINA SARELLE SÜRÜLÜR. YILDIZ KURABİYELERİNDE ARALARINA SARELLE SÜRÜLEREK İKİ KATLI KURABİYELER ELDE EDİLİR. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİYLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: BEN YILDIZ KURABİYELERİMİN ÜZERLERİNE PASTAMIN KOZALAKLARINDAN KALAN TOPLARDAN YERLEŞTİRDİM... DENEMEK İSTEYENLERE BELİRTEYİM...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder