6 Nisan 2010 Salı

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI

53 # P.D.Ç.S ETKİNLİĞİ GELİBOLU 17 ARKADAŞIMA SEVGİLERLE





YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI

Bir adet küçük karnabahar
lıght yoğurt
kırmızı biber- tuz- sarımsak - sızma zeytinyağ

YAPILIŞI

-minik çiçeklere böldüğünüz karnabaharlar , su değmeden buharda diri olacak şekilde pişirilir.
-sarımsaklı yoğurt hazırlanır
-içine soğumuş karnabahralar eklenip, yavaşça karıştırılır.
-en son üzerine sızma zeytinyağı ile beraber karıştırılmış kırmızı pul biber gezdirilir..

Çay sofralarınızda ve kilonuza dikkat ettiğiniz zamanlarda ,
helede şu an tam altın çağını yaşıyorken karnabaharı, sofralarınızda sık sık paylaşabilirsiniz.
SEVENLERE AFİYETLER OLSUN , ÇOK SEVGİLER

Tarif
BURADAN


Vitaminler:
C, K, B6
Mineraller:
Magnezyum, Potasyum, Fosfor, Protein, Manganez

Doymuş yağ oranı az.
Bol lifli bir sebzedir.
Karnabaharı çiğ olarak yemek sizi daha dirençli kılar.
Karnabaharın Faydaları:
Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.
BİLGİLER NETTEN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder