7 Nisan 2010 Çarşamba

YUFKA MANTISI
















MALZEMELER.
Dort tane yufka
Yarim kilo kiyma
Bir tane sogan,maydanoz
Karabiber,tuz,nane,pulbiber
Yogurt ,sarmisak , tereyagi
HAZIRLANISI
Kiyma kendi yagi ile kavrulur suyu cekilince kup dogranmis sogan eklenir kavurmaya devam edilir tuz,karabiber maydanoz ilave edilir sogumasi icin beklenir.
Yufkalar ust uste dizilir dorde bolunur elde edilen ucgenlerin uzerine su ve yogurt karisimi surulur kenarina kiymali harc koyup rulo sarilir rulo kendi etrafina dondurulup kurdan batirilir.
Diger yufkalarda ayni sekilde hazirlanir.Mantilar firin kabina dizilir 170c firinda pembelesene kadar pisirilir.Yogurt ve ezilmis sarmisak karistirilir.Bir kabin icinde tereyagi kizdirilir pulbiber nane karistirilir.Servis tabagina alinan mantinin uzerine sarmisakli yogurt kizdirilmis yag gezdirilir.Mantilar istege gore yagda kizartilarak hazirlanabilir ben tercih etmiyorum firinda daha hafif oluyor ....Hrekezin bildigi bu mantiyi tekrar hatirlatmak istedim belki bugun hazirlarsiniz Afiyet olsuuunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder