8 Nisan 2010 Perşembe
ZEYTİNLİ ÇÖREK
Yeğenim Nilüfer'e ait muhteşem bit lezzet daha. Zeytinli çörekleri lezzetinin yanında birde mayasız hamurdan yapıldıkları için çok beğendik. Görünümleri de çok şık. İşte tarifi;
Malzemeler;
Hamur için;
*1 yumurta
*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çay kaşığı tuz,
*2 su bardağı un.
İç malzemesi;
*4 çorba kaşığı zeytin ezmesi,
*2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi.
Üzerine;
*1 ade yumurta beyazı,
*1/2 su bardağı kadar kekik.
Hazırlanışı:
1.Hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
2.Yoğurduğunuz hanuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Dikdörgen bir şekil vermek için kenarlardaki fazlalıkları kesin. Yani hamuru dikdörgen bir şekile getirin.
3.Zeytin ezmesini açtığınız ve dikdörgen şekli verdiğiniz hamurun üztüne yayın.Ceviz içini de serpin.
4.Hamuru uzun kenarından sararak rulo şekli verin.
5.Rulo şekline gelen hamurun her tarafına yumurta beyazı sürün ve kekik serperek, her tarafına eşitdağılmasını sağlayın.
6. Ruloyu 2 parmak kalınlığında keskin bir bıçakla, fazla bastırmadan ve yuvarlaklığını bozmadan dilimleyin.
7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz çörek dilimlerini, öncedev 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. ( Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için, pişip pişmediğini kontrol edin. ) Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder