6 Nisan 2010 Salı
Zeytinyağlı Havuç
Malzemeler
- 4 orta boy havuç
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tane kesme şeker
- 1 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
- Maydonoz
Hazırlanışı:
1- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
2- Havuçları tencereye alın,üzerini geçicek kadar su ekleyin ve 5. dakika pişirin.
3- Başka bir tencerede küp küp doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte çok az kavurun.
4- İçine haşlanmış havuçları ekleyin.
5- Suyunu,tuzunu,pirincini ve şekerini ekleyip ocağın altını kısıp,havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
6- Servis tabağına alıp soğutun üzerini doğranmış maydonozla süsleyin.
Afiyet olsun...
Kaynak:Lezzet Dergisi Eylül 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder