Malzemeler :
5 adet kemer patlıcanı
3 adet domates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı (silme) tozşeker
5-6 diş sarımsak
bir tutam dereotu
tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur ve verev daireler halinde bütünlüğü bozulmadan kesilir. Acısının gitmesi için bir süre tuzlu suda bekkletilir. Yıkanıp kurulanarak kızgın yağda kızartılır. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir. Küçük bir tencerede yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Rendelenmiş domatesler eklenip 2-3 dakika kavrulur. Doğranmış sarımsak, tuz ve tozşeker eklenip bir taşım kaynatılır. (Domatesin rengi yeterli değilse biraz salça ve su ekleyebilirsiniz.) Hazırlanan domatesli sos yayvan bir tencereye dizilen patlıcanların üzerine gezdirilir. Tencereye ocağa alınır ve patlıcanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder