8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PLAKİ

MALZEMELER

  • 300-400 GR KADAR DONDURULMUŞ YADA TAZE BARBUNYA
  • 1 ORTA BOY PATATES (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ORTA BOY HAVUÇ (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ORTA BOY SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI (KARIŞIK)
  • TUZ

YAPILIŞI

DÜDÜKLÜ TENCERE ALINIR. SOĞANLAR ZEYTİNYAĞINDA PEMBLEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. DAHA SONRA HAVUÇ İLAVE EDİLİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. DAHA SONRA PATATES VE BARBUNYA EKLENİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. SALÇASI VE TUZU KONULDUKTAN SONRA MALZEMELERİMİZİ 1-2 PARMAK GEÇİNCEYE KADAR SU KONUR. KAPAĞI KAPATILIR. BU AŞAMADA SICAK SU KULLANIRSANIZ KAYNAMASI DAHA ÇABUK OLACAKTIR. DÜDÜKLÜDEN KAYNAMA SESİ DUYDUĞUNUZDA 25 DK ZAMAN TUTULUR. 25-30 DK SONUNDA OCAKTAN ALINIR. DÜDÜKLÜNÜN HAVASI ÇIKTIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: MEVSİMİNDE BİBER DE EKLENEBİLİR BU YEMEĞE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder