8 Nisan 2010 Perşembe

Zeytinyagli Elma Dolmasi - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Elma Dolmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
4 adet yesil elma
1 tatli kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi kus üzümü
3 adet sogan
1 kahve fincani pirinç
4-5 dal maydonoz
4-5 yaprak nane
1 tatli kasigi toz seker
1 tutam tuz
2 çorba kasigi zeytinyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Rendelenmis soganlari, fistiklarla birlikte zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Yikanmis pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincani su ilave edip pirinçler diri kalacak sekilde pisirin. Seker, tuz, kiyilmis nane ve maydonoz ekleyip karistirin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra sogumaya birakin. Elmalari sivri uçlu ince bir biçakla oyun. Hazirladiginiz karisimi elmalarin içine doldurun. Orta isili firinda 40 dakika pisirin. Soguk olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder