6 Nisan 2010 Salı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı & Şeftali Kompostosu

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler

- 2 su bardağı baldo pirinç
- 30 gr. tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tane kesme şeker
- 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- tuz

Hazırlanışı:
1- Pirinçlerin içine bir fiske tuz atıp, sıcak suda yaklaşık yarım saat bekletin.
2- Tereyağı tencereye koyup eritin, içine arpa şehriyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun. 3- Diğer tarafta bekleyen pirinci soğuk suda iyice yıkayın.Süzgece koyup suyunu süzün.
4- Kavrulan arpa şehriyelerin üzerine pirinci ve tuzunu ekleyip tahta kaşık ile 5 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyunu ilave edip ocağın altını kısın.
5- Suyunu çekene kadar pişirin.Üzerini havlu kağıt ile kapatıp yaklaşık on dakika demlenmesi için bekleyip sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun...

Şeftali Kompostosu

Şeftali Kompostosu

Malzemeler
- 3 büyük boy sert şeftali
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su

Hazırlanışı:
1- Şeftalinin kabuklarını soyup dilim dilim doğrayın.
2- Tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatın,kaynayan şerbetin içine şeftalileri ilave edin.
3- Şeftalileri yaklaşık beş dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğuk olarak ikram edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder