8 Nisan 2010 Perşembe

BROKOLİ ÇORBASI

BROKOLİ HERKESİN TERCİH ETTİĞİ BİR SEBZE DEĞİLDİR BİLİNDİĞİ GİBİ... ASLINA BAKARSANIZ BİZİM MUTFAĞIMIZDA DA ÇOK FAZLA YER ALMAZ... AMA FAYDASI VE MEVSİMİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA TÜKETİLMESİ İÇİN, FAZLA BEKLEMEYE GEREK YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
HEP DENEMEK İSTEYİP ERTELEDİĞİM ÇORBASINI SONUNDA YAPTIM:) BİZ BEĞENDİK TARİFİ BEĞENİP DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...
MALZEMELER
  • YARIM BAŞ BROKOLİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARD SÜT
  • TUZ
  • KIVAMI İNCELTMEK İÇİN SICAK SU

YAPILIŞI

BROKOLİYİ BİR TENCEREDE ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUP 10-15 DK KADAR HAŞLIYORUZ. ÖTE YANDA BAŞKA BİR TENCERDE YAĞLARLA UNU KAVURUYORUZ. KAVRULAN UNA, TOPAKLANMASINA İZİN VERMEDEN YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ YEDİRİYORUZ. HAŞLANAN BROKOLİLERİ SUYUYLA BİRLİKTE BLENDERDAN GEÇİRİYORUZ. UNLU KARIŞIMA İLAVE EDİYORUZ. İSTEDİĞİMİZ KIVAMA GELENE KADAR SICAK SU İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU KOYUP İKİ FIKIR KAYNATIYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder