Kandil için ne yapayım diye düşünürken Oktay Usta 'da bu helvayı gördüm, evde malzeme de vardı ve hemen yaptım. Biraz garip gelebilir ama hayatımda ilk defa irmik helvası yaptım.
Malzemeler :
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı
Yapılışı :
Tencereye 100 gr.tereyağı alınır, üzerine sıvıyağ ilave edilir. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmik eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şeker alınır. Üzerine 2 su bardağı su ve 3 parça damla sakızı ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Hazırlanan şerbet irmiğin üzerine dökülür. Tencereye1 su bardağı süt eklenip, irmik şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder