8 Nisan 2010 Perşembe

ÇEKİRDEKLİ ÇAVDAR EKMEĞİ

















Malzemeler
500 gr sinangil çavdar unu
280 ml su (1,5 su bardağından biraz az)
1 paket sinangil ınstant maya
ayrıca
ay çekirdeği
Yapılışı
Çavdar unu, su ve mayayı bir kaba boşaltın. Elinizle kuvvetlice 10 dakika pürüzsüz kulak memesi kıvamında yoğurun. Nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika kabarmaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp birleştirip çiçek şekli verin. Yağlanmış tepsiye koyun. Tekrar nemli bir bez örtün 40-50 dakika dinlendirin. Fırına koymadan önce üzerini bir fırça yardımıyla ıslatın. Ay çekirdeklerini serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder